ALGEMENE VOORWAARDEN

Travel by Minet
Travel by Minet verkoopt vakanties van verschillende reisorganisaties en touroperators in samenwerking met diverse partners. De specifieke voorwaarden en regelingen voor een vakantie die je boekt bij Travel by Minet zijn afhankelijk van het soort vakantie en de betreffende partner.

Wettelijke informatie
Wanneer je een combinatie van reisdiensten boekt, zoals vervoer en verblijf, valt dit onder de definitie van een pakketreis volgens Richtlijn (EU) 2015/2302. Hierdoor heb je recht op alle EU-rechten die gelden voor pakketreizen. De genoemde organisator is verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de gehele pakketreis, inclusief bescherming bij insolventie. Meer informatie over basisrechten volgens Richtlijn (EU) 2015/2302 is te vinden op [www.anvr.nl](www.anvr.nl).

Aanvullende voorwaarden Travel by Minet. Bij het reserveren van een reis via Travel by Minet ga je akkoord met onze specifieke voorwaarden. Deze voorwaarden vullen de volgende algemene voorwaarden aan:

- https://www.anvr.nl/downloads/reizigersvoorwaarden.pdf
- https://www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden
- Voorwaarden van de betreffende dienstverlener

De boekingen van Travel by Minet vallen onder Traveleasy Geldrop dat is aangesloten bij de erkende brancheorganisaties ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

Travel by Minet
KvK 30182483
BTW NL176590456B01
Burg. Martenslaan 1
3956 EK Leersum

Tot standkoming reisovereenkomst
Zodra je toestemming hebt gegeven om te boeken, hetzij mondeling, schriftelijk of digitaal is de boeking definitief. Er geldt geen herroepingsrecht. Na akkoord ontvangt de hoofdboeker een boekingsbevestiging. Controleer je gegevens op eventuele onjuistheden en neem bij twijfel contact op met Travel by Minet 

Let op: Helaas kan het een enkele keer voorkomen dat een boeking gemaakt via travelbyminet.nl niet is gelukt of niet goed doorgelopen is. Dit wordt op de bedankpagina en via de e‐mail aan je bekend gemaakt. Wij nemen contact met je op. Mocht blijken dat de boeking niet is gelukt dan vervalt de gesloten overeenkomst en wordt jouw (aan)betaling gerestitueerd.

Boekingskantoor
Travel by Minet fungeert in de meeste gevallen als boekingskantoor, waarbij wij optreden als tussenpersoon tussen jou en de reisorganisatie.  Wij bieden service door reisadvies te geven, boekingen vast te leggen en nazorg te verlenen.

Partner
In de meeste gevallen ga je een overeenkomst aan met een van onze partners waarbij Travel by Minet als tussenpersoon fungeert. De betreffende reisorganisator of dienstverlener is verantwoordelijk voor de correcte uitvoering van de overeenkomst. Bij pakketreizen zijn de ANVR-reizigersvoorwaarden van toepassing, evenals aanvullende voorwaarden van de betreffende dienstverlener.

Privacy
Voor het boeken van een reis hebben wij  je gegevens nodig, die zorgvuldig worden behandeld en in beginsel niet aan derden worden verstrekt. Indien je gezondheidstoestand van invloed kan zijn op de reis geven wij deze gegevens door aan de betrokken reisdienstverleners. Je kunt bezwaar maken of eerder gegeven toestemming intrekken.

Calamiteitenfonds
Alle ANVR reisorganisaties, inclusief Travel by Minet, zijn aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Deze garantie dekt situaties zoals natuurrampen en molest, waarbij de reis moet worden afgebroken of gewijzigd. De bijdrage hiervoor is € 2,50 per boeking.

SGR
ANVR-reisorganisaties, waaronder Travel by Minet,  zijn aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Bij faillissement van de reisorganisatie garandeert SGR de terugbetaling of  zorgt ervoor dat het verblijf of de terugreis wordt verzorgd en betaalt. De verplichte bijdrage aan SGR is € 5,- per persoon per boeking.

Buitenlandse partners
Bij een reisovereenkomst met een buitenlandse partner zijn de ANVR boekingsvoorwaarden van toepassing op onze dienstverlening. Voor de uitvoering van de reis gelden de voorwaarden van de buitenlandse reisorganisatie. Er wordt geen Calamiteitenfonds-bijdrage in rekening gebracht. Europese reisorganisaties vallen onder vergelijkbare garanties als het Nederlandse SGR.

Flexibele prijzen
Reisorganisaties hanteren flexibele prijzen, die per dag kunnen wijzigen. Dit is afhankelijk van de vraag naar een bestemming en beschikbaarheid op dat moment.

Verzekeringen
Wij raden aan altijd een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten en verzorgen dit graag.  Een annuleringsverzekering dekt eventuele afzeggingen, terwijl een reisverzekering extra dekking biedt tijdens de reis. 

Preferenties en essenties
Voorkeuren zoals rookvrij, kamer op de begane grond, etc., kunnen worden doorgegeven, maar zijn niet gegarandeerd. Essenties op medische gronden kunnen worden aangevraagd, maar hiervoor kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Garantie- en servicekosten
Voor onze dienstverlening brengen wij vaste kosten in rekening waaronder boekingskosten ( € 45 per boeking), SGR-bijdrage en Calamiteitenfonds-bijdrage.

Transfer
In de meeste gevallen is de transfer bij een pakketreis inbegrepen. Als dit niet het geval is wordt dit vermeld op onze website en de boekingsbevestiging. Als deze exclusief is kunnen wij een huurauto of transfer voor je bijboeken. 

Grensdocumenten
Bij het boeken van de reis ontvang je algemene informatie over de benodigde paspoort- en visumverplichtingen in het land van de bestemming. Je bent zelf verantwoordelijk om bij de betrokken autoriteiten de nodige aanvullende informatie in te winnen met betrekking tot paspoorten en visumverplichting en eventuele transit visa. Tevens ben je verantwoordelijk om tijdig voor vertrek na te gaan of de eerder verkregen informatie ondertussen niet is gewijzigd. Ons advies is gericht op reizigers met de Nederlandse nationaliteit. Indien je een andere of een meervoudige nationaliteit hebt, dan verwijzen wij je naar de autoriteiten van de betreffende bestemming.

Visum
Voor sommige bestemmingen zoals Verenigde Staten, Australië en China heb je een visum nodig. Tegen service- en visumkosten kunnen wij dit voor sommige bestemmingen verzorgen. Wanneer je zelf een visum aanvraagt adviseren wij je dit tijdig te doen.

Naam op vliegticket
De naam op je vliegticket dient overeen te komen met de naam die vermeld staat in je paspoort. Indien deze namen niet met elkaar overeenkomen, kan de luchtvaartmaatschappij weigeren je toe te laten tot de vlucht. Indien je het vliegticket zelf boekt, is eventuele schade die hieruit voortvloeit voor je eigen rekening. Wij raden je dan ook aan om goed te controleren welke gegevens je doorgeeft aan de luchtvaartmaatschappij.

Minderjarige kinderen
Minderjarige kinderen die alleen, met één ouder, of met andere personen dan de ouders (bijvoorbeeld grootouders) naar het buitenland reizen, dienen in het bezit te zijn van aanvullende reisdocumenten. Je hebt deze aanvullende informatie nodig om aan te tonen dat personen die het gezag over het kind hebben hiervoor toestemming hebben gegeven. Wij verwijzen je hiervoor naar de site van de Rijksoverheid voor informatie en formulieren en voor mogelijke aanvullende informatie naar de ambassade van het land van je bestemming in Nederland.

Aanvraag
Een aanvraagboeking is een boeking die op een later tijdstip al dan niet wordt bevestigd door de reisorganisatie. De boeking is echter bindend als de aanvraag door de reisorganisatie bevestigd wordt. Tussen moment van aanvraag en eventuele bevestiging door de reisorganisatie kan men geen andere boeking plaatsen. De aanvraag wordt beschouwd als een normale boeking met een geldende (aan-)betalingsprocedure.

Bagageregeling
Steeds meer luchtvaartmaatschappijen bieden ruimbagage niet standaard aan maar optioneel en tegen een toeslag. De kosten hiervoor verschillen per luchtvaartmaatschappij en zijn over het algemeen niet in de totale reissom inbegrepen. De actuele voorwaarden kan je terugvinden op de site van de betreffende luchtvaartmaatschappij of op de site van ANVR. Wij kunnen dit ook voor je verzorgen. 

Betalen, annuleren en wijzigen
De (aan)betaling en annuleringsvoorwaarden die van toepassing zijn op je overeenkomst worden door de reisorganisator en/of reisdienstverlener vermeld. De hoogte van de aanbetaling en annuleringskosten zijn over het algemeen afhankelijk van het tijdstip van boeking of opzegging en/of de voorwaarden van het inbegrepen vliegticket. Je wordt door ons voorafgaand aan de boeking gewezen op de voorwaarden van de reisorganisator en/of reisdienstverlener.

Servicekosten bij wijzigen of annuleren
Naast de door de reisorganisatie of dienstverlener in rekening gebrachte annulerings-of wijzigingskosten brengen wij voor het wijzigen of annuleren van je boeking een bedrag in rekening om de wijziging of annulering tot stand te brengen.

- Wijzigingskosten*  € 75,00
- Annuleringskosten*  € 75,00

* Exclusief kosten van leverancier

Reisbescheiden
Je ontvangt de benodigde reisbescheiden kort voor vertrek.

Reisdagen/vluchttijden
Bij geboekte pakketreizen wordt de reisduur in hele dagen aangegeven inclusief de reisdagen. Zo kan je reis bijvoorbeeld op de eerste dag beginnen met vertrek om 23.00 uur en op de laatste dag eindigen met aankomst in Nederland om 08.00 uur. De vluchttijden en het vliegschema van een pakketreis zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De vluchttijden die je tijdens boeking hebt ontvangen, kunnen daarom nog wijzigen.

Stoelreservering
Het is in veel gevallen mogelijk om vooraf of direct bij boeking stoelen te reserveren. Je kan dit later ook zelf tegen betaling via de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij doen. De boekingscode die je hiervoor nodig hebt, staat op je boekingsbevestiging of is bij ons op te vragen. Indien je besluit om vooraf geen stoelen te reserveren is de kans aanwezig dat je reisgezelschap niet naast of bij elkaar zit in het vliegtuig. Wij kunnen dit ook voor je doen. De kosten voor deze service zijn € 5,- per persoon per enkele reis.